Norsk Forening For Musikkterapi ble stiftet i 1972 og har som hovedmål å fremme forståelsen for musikkterapi og etableringen av musikkterapeutisk praksis i Norge.

Årsmøte 2020

Årsmøte 2020

Årsmøte i NFMT gjennomføres digitalt, grunnet Covid 19, 15. oktober 2020.

Tidspunkt: 18.00

Lenke til årsmøte: https://us02web.zoom.us/j/82146380137
Meeting ID: 821 4638 0137

Sakspapirer:

Saksliste . . .

  1. Godkjenning av innkalling og saksliste
  2. Valg av møteleder, møtereferenter og protokollunderskrivere
  3. Årsrapport fra styret
  4. Regnskap for 2019
  5. Saker fra styret
    Kontingent
    5. Saker fra styret a. Kontingent
  6. Handlingsplan 2021
  7. Foreløpig budsjett 2021
  8. Valg

Årsrapport fra styret i NFMT 2019 . . .

Leder
Christine Wilhelmsen

Styremedlemmer:
Lena Brennskag Nettum
Benjamin Borgersen Skaug
Monika Overå
Tor Olav Heldal

Vara:
Ingeborg Nebelung (gjenvalg, 1 år)
Simen Krogstie Lagesen (gjenvalg, 1 år)
Ragnhild Øvergaard Sæheim (gjenvalg, 1 år)

Møtevirksomhet
Styret i Norsk Forening For Musikkterapi (NFMT) har i perioden hatt 5 styremøter.

Ansatte
Kristian Ulyses Andaur har i perioden vært daglig leder i 40 prosent stilling.
Ingelill Eide har vært redaktør i 20 prosent stilling
Gisle Fuhr har vært fagansvarlig i 20 prosent stilling

Lokaler
Foreningen har holdt til i lokaler i Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen. Lokalene er romslige og gode muligheter for kurs og annen møtevirksomhet.

Regnskap
NFMT leverte i 2019 et overskudd på 38.720,75 kroner. Ved årsskiftet hadde NFMT 65.977,00 kroner på konto.

Medlemstall
I siste periode sank medlemstallet fra 501 til 492 medlemmer. Årsaken til nedgangen er at medlemmer som gjentatte ganger ikke har betalt kontingent er tatt ut av medlemsregisteret.

Markedsføring og informasjonsvirksomhet
Foreningen har hatt fokus på oppdatering av hjemmesiden og Facebook. Vi ser at bruken av hjemmesiden er økende og vi hadde 34 100 besøk på siden i 2019, en økning fra 26 100 visninger i 2018.

I tillegg har det fagstrategiske utvalget arbeidet med å spre informasjon om musikkterapi, spesielt mot media. Utvalget har fått publisert leserinnlegg og stilt seg tilgjengelig for kommentarer og faglig kompetanse etter henvendelser fra pressen.

Lokallag
NFMT har i perioden opprettet 2 nye lokallag: Østfold og Vestland.

Norsk konferanse i musikkterapi
Vi har i perioden startet arbeidet med Norsk konferanse i musikkterapi i Fredrikstad juni 2020. Organisasjonskomite og vitenskapelig komité er etablert. Sistnevnte ledes av Claire Ghetti. Tema blir «En rød tråd – samstemmighet og mangfold i norsk musikkterapi» og utlysning for bidrag er sendt med frist tidlig i 2020.

Tidsskriftet ”Musikkterapi”
Vi har i perioden utgitt to nummer av Musikkterapi. Ingelill Berger Eide har vært redaktør. Vi har i perioden utviklet en digital plattform for tidsskriftet på musikkterapi.no. Målet er at tidsskriftet i fremtiden vil komme ut i både trykt og digital form. Vi har i 2019 digitalisert alle nummer av musikkterapi. Vi vil vi i løpet av 2020 legge disse ut på ny hjemmeside for tidsskriftet.

Politisk arbeid
Vi har i perioden ansatt Gisle Fuhr som ny fagansvarlig i foreningen. Spesielt har dette gjort at aktiviteten til det fagstrategiske utvalget har økt gjennom perioden.

Det fagstrategiske utvalget har hatt to møter og har jobbet aktivt gjennom hele perioden for å fremme musikkterapi mot pressen, embetsverk og myndigheter på lokalt og nasjonalt plan. Spesielt har utvalget arbeidet opp mot nye retningslinjer for psykosebehandling og rus og innføringen av disse. Vi ser nå at musikkterapi er nevnt i hele 8 av Helsedirektoratets nasjonale retningslinjer.

Norsk Forening For Musikkterapi har deltatt på høring på Stortinget om opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse (samarbeid med Creo – Forbundet for kunst og kultur) og levert innspill til barne- og ungdomskulturmeldingen.

NFMT har i perioden hatt ansvaret som koordinator for firepartssamarbeidet mellom NFMT, MFO, NMH og UiB. Det har blitt gjennomført ett møte i perioden. Samarbeidet har gjort informasjonsflyten mellom aktørene bedre og en felles forståelse for det det fagpolitiske arbeidet som skal gjennomføres kommende år.

Norsk Forening For Musikkterapi har i 2019 inngått samarbeidsavtale med Sang i eldreomsorgen for å styrke bruken av musikkterapi i prosjektet.

Internasjonalt arbeid
Ingeborg Nebelung har i perioden representert NFMT i European Music Therapy Confederation (EMTC). Nebelung deltok på generalforsamling 24.-26.juni 2019, i Aalborg, Danmark. Nebelung er koordinator for Region North i EMTC, som omfatter de nordiske landene, Baltikum, samt Storbritannia og Irland. Hun er også medlem av styret i EMTC. Vi har i perioden fortsatt arbeidet med å oppdatere nettsidene for EMTC, som NFMT er ansvarlig for å drifte. Siden kan sees på www.emtc-eu.com.

Sak 4 Regnskap 2019 . . .

Bakgrunn
NFMT leverte i 2019 et overskudd på 38.720,75 kroner. Ved årsskiftet hadde NFMT 65.977,00 kroner på konto. Regnskapet er ferdigstilt og revidert.

Styrets forslag til vedtak
Regnskapet godkjennes.

Vedlegg:
Regnskap
Revisorerklæring

Saker fra styret . . .

Sak 5 a: Kontingentsats
Bakgrunn:
Ifølge vedtektene skal kontingentsatsen tas opp på årsmøte.

Styrets forslag til vedtak:
Kontingentsatsen står uforandret i 2021.

Handlingsplan for NFMT - 2021. . .

Prioriteringer 2021
Hovedfokuset til NFMT vil være å styrke det fagpolitiske og fagstrategiske arbeidet. Foreningen vil videreføre arbeidet med det fagstrategiske utvalget (FSU) og samarbeidet med fagpolitisk utvalg for musikkterapeuter i Creo – Forbundet for kunst og kultur (FaPU). Foreningens faglige ansvarlige (20% stilling) koordinerer det det fagstrategiske arbeidet. Foreningen viderefører også arbeidet med å være koordinere for firepartssamarbeidet (Creo, NMFT, UIB og NMH). Som koordinator initierer vi møter for våre egne utvalg og for aktørene i samarbeidet. Vi sprer informasjon som utarbeides gjennom samarbeidet. Hovedmålsettingen i perioden vil være er å bygge musikkterapi som profesjon, tilrettelegge for flere stillinger og utvide utdanningskapasiteten.

NFMT samarbeider også tett med Polyfon – Kunnskapsklynge for musikkterapi om kurs og strategisk arbeid.

Følgende aksjonspunkter sentrale for vårt arbeid i 2021:
• Jobbe med rekruttering for å øke medlemstallet
• Utarbeide kurs for musikkterapeuter og erfaringskonsulenter/ressurspersoner som er interessert i musikkterapi
• Fortsette arbeidet med å utrede muligheten for en spesialistutdanning
• Økt synlighet på tverrfaglige konferanser innenfor for psykisk helse, rus og eldre å publisere artikler i aktuelle tidsskrift innen feltet.
• Øke den generelle samfunnsdeltagelsen, spesielt i media og delta i høringer
• I tillegg vil vi arbeide for at musikkterapi skal anbefales i flere nasjonale retningslinjer og sterkere anbefaling i de eksisterende.
• På sikt arbeide for autorisasjon av profesjonen

Tiltak:
• Være synlig i forum for musikkterapistudenter, musikkterapeuter og musikkterapiinteresserte
• FSU skal drive oppsøkende virksomhet og formidle kunnskap om musikkterapi.
• FSU skal arbeide for å øke synligheten i media.
• FSU skal være oppdatert i politiske prosesser og delta aktivt i høringer og liknende.
• NMFT kaller inn til møte i firepartsamarbeidet som avholdes i første kvartal 2021. NFMT er er vert for neste møte. NFMT skriver referat.
• FSU samarbeider med FPU om arbeid rundt for eksempel stillingskoder, lønn og stillingsinstruks.
• FSU skal etablere og drive nettverk innen de respektive felt.

Den daglige drift av foreningen NFMT bidrar i arbeidet med å bygge musikkterapi som en egen profesjon i Norge. For å bidra i arbeidet har NFMT nå en daglig leder i 40 % stilling. I tillegg er det avsatt en stillingsprosent til redaksjonen som utgjør 20 % stilling og en fagansvarlig i 20 % stilling for å styrke det fagstrategiske arbeidet.

Lokaler
Foreningen vil i perioden holde til i Seilet – huset for kunst og kultur i skolen. Fasilitetene, både for kontor og ulike møter, er moderne og nyoppussede og danner fine rammer for en god drift.

Musikkterapi Styret legger vekt på at tidsskriftet Musikkterapi opprettholder kvaliteten og utvikles videre. Styret påpeker viktigheten med et godt innhold og et pent design, da tidsskriftet er vår viktigste kanal ut til våre medlemmer. Det er også viktig at redaksjonen bidrar med saker til nettsidene og nyhetsbrev og opprettholder fristene for utgivelser. Det skal utgis 2 nummer av tidsskriftet Musikkterapi hvor det i hvert nummer publiseres fagfellevurdert hovedartikkel, faste spalter, samt andre artikler og saker som presenterer virket til norske musikkterapeuter. Arbeidet med en digitalisering av tidsskriftet er godt i gang, et arbeid som skal ferdigstilles i 2021.

Tiltak:
• Opprettholde en fast utgivelsesplan for Musikkterapi
• Sikre opplæring av redaktør for oppsett av tidsskriftet
• Ferdigstille nettsted for tidsskriftet som inneholder alle utgivelser siden oppstarten.

Informasjon/markedsføring
Våre nettsider er viktig for å opprettholde kontakten med våre medlemmer og andre interesserte. Vi legger vekt på at nettsiden er aktuell og oppdatert. Vi vil også sende ut jevnlige nyhetsbrev for å holde våre medlemmer godt informert. Vi vil også se på muligheten for å sende ut nyhetsbrev mot andre brukere som bør få informasjon om musikkterapi. Foreningen vil også utvikle materiell til bruk i det fagpolitiske arbeidet med utgangspunkt i behovene til det fagstrategiske utvalget.

Tiltak:
• Videreutvikle nettsidene og ressursbank for fagpolitisk arbeide
• Bruk av Facebook og evt andre sosiale medier
• Opplæring av flere redaktører for å sikre innhold og oppdatert informasjon til siden
• Markedsføre hjemmesiden for å økt synlighet og bruk
• Tilrettelegge for annonsering på musikkterapi.no og i tidsskriftet
• Vise frem aktuelle møtepunkter
• Produksjon av informasjonsvideoer om musikkterapi.

Konferanse
Vurdere mulighetene for en digital konferanse med utgangspunkt de fagområdene representert i det fagstrategiske utvalget. Vi vil også starte arbeidet med jubileumskonferanse i 2022 (50 år).

Internasjonalt samarbeid
NFMT vil videreføre sitt internasjonale samarbeid/kontakt med internasjonalt musikkterapimiljø og delta på møter i EMTC. Foreningen vil forsøke å øke kontakten med de nordiske landene og delta på konferanse i Finland i august 2021. Vi vil også i større grad jobbe for å være tilstede på sosiale medier med internasjonalt nedslagsfelt.

Kursvirksomhet
NFMT samarbeider med POLYFON – Kunnskapsklynge for musikkterapi om kurset «En smakebit av musikkterapi». I tillegg samarbeider vi med Oslo Kommune om et kurs for erfaringskonsulenter som samarbeider med eller ønsker å samarbeide med musikkterapeuter. I tillegg samarbeider NFMT med Creo – forbundet for kunst og kultur om et «gründerkurs» for musikkterapeuter/studenter. Styret i NFMT ønsker å støtte kursvirksomhet som foregår lokalt i de ulike regionene.

Vi ser også på mulig for kurs innen APCI med Stine Lindahl Jacobsen våren 2021.

Foreløpig budsjett 2021 . . .

Foreløpig budsjettforslag for 2021

Styrets forslag til vedtak:
Styrets forslag til foreløpig budsjett 2021 blir godkjent

Valg . . .

Leder
Christine Wilhelmsen

Styremedlemmer:
Benjamin Borgersen Skaug (2 år)
Kristi Stedje, styremedlem (1 år)
Tor Olav Heldal (ikke på valg)

Vara:
Ingeborg Nebelung (gjenvalg, 1 år)
Simen Krogstie Lagesen (1 år)
Monika Overå (1 år)

Ny fagansvarlig i foreningen

Ny fagansvarlig i foreningen

POLYFON-KONFERANSEN BLIR UTSATT TIL 2021

POLYFON-KONFERANSEN BLIR UTSATT TIL 2021